З РОБОЧИМ ВІЗИТОМ ЗАВІТАВ ЗАСТУПНИК МІНІСТРА ОСВІТИ | ДМИТРО ЗАВГОРОДНІЙ

З РОБОЧИМ ВІЗИТОМ ЗАВІТАВ ЗАСТУПНИК МІНІСТРА ОСВІТИ | ДМИТРО ЗАВГОРОДНІЙ

«Сьогодні на Волині з робочим візитом працює заступник міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Дмитро Завгородній. Зокрема, відвідає об’єкти професійної освіти, які стали частиною проєкту Європейського Інвестиційного Банку та Міністерства освіти і науки України. Тож провели спільну робочу зустріч, де обговорили реалізацію задуманого, що суттєво поліпшить умови навчання та перебування для студентів»,

Згідно проєкту на Волині створять Центр професійної досконалості, який буде оснащений новітніми технологіями та обладнанням, інклюзивними приміщеннями, а також матиме підвищені вимоги до педагогів і майстрів. У цих закладах учні не просто опановуватимуть нову професію, але й набуватимуть навичок підприємництва, побудови кар’єри, матимуть обов’язковий профорієнтаційний супровід.

В рамках візиту заступник Дмитро Завгородній та голова управління освіти Волинської ОДА Наталія Матвіюк також відвідали Луцький професійний коледж будівництва та архітектури. Директор коледжу Володимир Шмігель та Дмитро Завгородній оглянути матеріально-технічну базу, зокрема обговорили питання створення нових навчально-практичних центрів коледжу та розвиток діючих. В кінці зустрічі заступник надав позитивну оцінку роботи колективу коледжу та сучасного освітнього простору.

Своєю чергою Дмитро Завгородній зазначив, що в рамках проєкту все відбуватиметься поступово та якісно, адже окрім навчальної складової, такі центри повинні також вміти й заробляти для себе.

«Цілком згодний, розвиток профтехосвіти – давно назріле питання. Адже необхідно зробити все, аби молодь не їздила закордон на роботу, а мала можливість навчатися та працювати на Волині за гідну заробітну плату з відповідним рівнем підготовки», – переконаний начальник ОВА Юрій Погуляйко.

No Comments

Give a comment

Запитуйте нас...