«КАР’ЄРНИЙ СТАРТ: НОВІ МОЖЛИВОСІТ ДЛЯ МОЛОДІ»

«КАР’ЄРНИЙ СТАРТ: НОВІ МОЖЛИВОСІТ ДЛЯ МОЛОДІ»

У Луцьку провели регіональний форум «Кар’єрний старт: нові можливості для молоді»

Сьогодні Волинська область стала другою із західних областей, де для активної молоді та роботодавців провели спільний форум про кар’єрний старт і можливості працевлаштування. Спікерами форуму з економічних питань та організації спортивно-культурних заходів стали керівники профільних підрозділів Волинської облдержадміністрації.

Організатори форуму – Український молодіжний фонд у партнерстві з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) за підтримки Міністерства молоді та спорту. За сім днів команда УМФ планує відвідати 12 регіонів України, серед яких – Волинська область.

В обласному центрі Волині до форуму долучились представники бізнесу, підприємств, центру зайнятості, молодіжних рад, громадських організацій, випускники навчальних закладів. Зустріч відбулась у Волинському краєзнавчому музеї.

«Економічне життя країни потребує вас – молодих, вмотивованих, заряджених людей, яким жити і розбудовувати наші міста, регіон та державу в цілому, – звернувся до форумчан Олександр Хвіщук, директор департаменту культури, молоді та спорту Волинської ОДА. – Сьогодні тут представлені потужні і досвідчені речники бізнесу та грантодавців. Ви почуєте багато цікавого щодо можливостей професійної діяльності. Дізнаєтесь, як можна зреалізувати себе в професії. Відзначу, що часом робота може бути не пов’язаною із обраною освітою, але це завжди – досвід, який неодмінно стане в нагоді».

Тезу про набутий досвід продовжили й інші спікери. Зокрема, серед цитат, вартих нотатника:

✍️порад може бути багато, але завжди важлива практика

✍️якщо є можливість працювати під час літніх канікул – працюйте

✍️багато читайте

✍️комунікуйте з людьми, якими надихаєтесь

✍️всі докладені зусилля обов’язково принесуть результат.

Заступник департаменту економічного розвитку, зовнішніх зносин та з питань туризму і курортів Волинської ОДА Андрій Ткачук навів рекомендації щодо потенційного працевлаштування:

«На сьогоднішній день для випускників у сфері економіки – найбільш цікавою з точки зору зарплати є професія бухгалтера, обліковця. Рівень середніх заробітних плат стартує від 25 тисяч і практично з відсутністю досвіду вас можуть взяти на таку вакансію. Тому пробуйте економічні спеціальності, опановуйте фах бухгалтера або обліковця. Зараз є окремий напрямок діджитал-облік, який пов’язаний з використанням комп’ютерних технологій і такі навички є затребувані на будь-якому підприємстві».

Опісля завершення панельної дискусії про виклики і можливості кар’єрного старту, учасники форуму перейшли до презентації грантового конкурсу «Програма молодіжної гарантії» для роботодавців та випускників закладів профтехосвіти, а також воркшопів.

Як відзначила наприкінці представниця Українського молодіжного фонду – якщо зібралось так багато молоді, значить форум мав успіх.

Департамент зовнішніх зносин, інвестицій та туризму Волинської ОДА

Департамент культури, молоді та спорту Волинської ОДА

Український молодіжний фонд / Ukrainian Youth Foundation

ТОВ «Клевер Сторс»

Волинський обласний молодіжний центр YouthСфера

Лебедь Богдан Молодіжна ради при Волинській ОДА

Текстиль для дому Levan Home

ТОВ «Тигрес»

Луцька філія Волинського обласного центру зайнятості

Тов Аквапрінт

Let’s do it, Ukraine

РО “MoloDizhka” / ГО “МолоДіжка”

No Comments

Give a comment

Запитуйте нас...